Takfönster

Takfönster är något som kan ha en väldigt trevlig inverkan på ett hem. Dock kan de vara ganska svåra att bygga, och är man inte en mycket händig person som har full koll på vad man gör så bör man därför överlåta detta till en hantverkare. Hur hittar man då en bra sådan? Detta är en bransch som likt övriga består av både bra och dåliga aktörer, och det är därför klokt att undersöka marknaden noggrant innan man beslutar sig för vilken hantverkare man bör anlita.

En första bra idé är att undersöka hantverkarnas referenser och försäkra sig om att de är seriösa och kommer att göra ett bra jobb. Ofta läser man i tidningar om falska hantverkare som lyckas lura till sig stora summor pengar från folk samtidigt som de gör ett ytterst mediokert arbete eller inte ens gör klart det de påbörjat. Detta vill man förstås absolut undvika, så det gäller därför att skaffa sig en bra bild över vilken hantverkare det är man anlitar.

En annan bra idé är att höra sig för med släkt och vänner. Dels kan det vara så att det finns någon av dem som är händig och som själv kan erbjuda sig att utföra jobbet åt en. Detta blir i så fall förstås ett ypperligt sätt att spara pengar på. Även om de inte kan utföra jobbet själva så kanske de i alla fall kan tipsa om bra hantverkare de själva använt sig av.

Andra viktiga saker att tänka på är att undvika att anlita folk svart, samt att även se till att få ett kvitto på att renoveringen har gjorts vilket kan vara viktigt att ha vid försäljning av huset. Skriv även ett avtal med hantverkaren du valt så att det går att hålla honom ansvarig ifall han inte håller det han lovat, samt gå igenom vilka garantier han kan ge utöver de som ingår i konsumenttjänstlagen.