Armering och sträckmetall

Armering för betong: en översikt

Armering för betongkonstruktioner behöver inte vara en kostsam satsning. Det är en viktig aspekt av alla konkreta strukturer och bör planeras noggrant för att säkerställa bästa resultat. Betongarmering, oavsett om det är stålarmering eller annan typ av material, måste undersökas noggrant och appliceras ordentligt för att säkerställa styrkan och livslängden hos betongkonstruktionen som förstärks. En betongkonstruktion som är väl förstärkt kommer att kunna motstå alla naturliga element som den kan komma emot och kommer att fortsätta att se bra ut i åratal och årtionden in i framtiden. Strukturer som byggs med den senaste tekniken kommer också att ha den starkaste förstärkningen och kommer att vara praktiskt taget underhållsfria.

Även om det är sant att betongkonstruktioner inte behöver kosta enorma summor eftersom det inte behövs något stål för att konstruera dem, är det fortfarande viktigt att se till att budgeten kan täcka alla möjliga händelser, såsom försämring av betongen eller i händelse av brand. . Förutom dessa händelser har betongkonstruktioner också potential att skadas från hårda väderförhållanden, såsom kraftigt regn eller stark vind. Alla dessa faktorer skulle skada en mindre än perfekt betongkonstruktion, så det är än en gång extremt viktigt att budgeten enkelt kan täcka alla eventualiteter.

En annan faktor som måste beaktas när det gäller att förstärka betongkonstruktioner är betongens faktiska tillstånd. Även om betong är otroligt stark och hållbar, har den en tendens att ta på sig en patina när den blir gammal, vilket i hög grad påverkar dess övergripande utseende. Genom att förstärka betongen ordentligt och använda bästa möjliga material, ju äldre betongen blir desto vackrare kommer den att behålla sin tidigare skönhet. Ju starkare betongen är, desto mer motstår den yttre tryck, såsom det som orsakas av vikt och spänning.

Sträckmetall

Sträckmetall är en produkt som vanligtvis sträcks och blir två till tre gånger större än sin ursprungsstorlek. Detta eftersom rombformade mellanrum skapas, vilket gör att den totala ytan blir betydligt större. Beroende på hur stora mellanrummen görs kan det från 1 kvadratmeter ursprungsmaterial framställas hela 20 kvadratmeter sträckmetall. För detta jobb används en speciell maskin.

Denna maskin utvecklades redan i början av 1900-talet och skär och sträcker materialet så att mellanrummen skapas. Det färdiga materialet är helt utan skarvar, svetsade knutar eller vävda metalltrådar. Däremot uppstår vridna kanter, vilka ger en böjhållfasthet som är betydligt mycket högre än en obearbetad plåt med samma tjocklek som sträckmetallen.

Många användningsområden

Sträckmetall har flertalet användningsområden och kan användas till olika ändamål. Om du är i behov av produkten kan du hitta den hos bland andra Göteborgs Handelsstål. De säljer obehandlad sträckmetall som sedan kan anpassas genom vidare ytbehandling. Sträckmetallen säljs i originalformat och köparen kan själv anpassa den utefter sina behov.

Sträckmetall kan användas inom byggindustrin såväl som inom hjärtkirurgin. Du ser den ofta i olika kontorsmaterial, som skyddsgaller, högtalargrill och som staket och stängsel. Produkten kan framställas med olika metaller, till exempel galvaniserat, rostfritt och vanligt stål, aluminium, koppar eller nickel. Det är även möjligt att lacka den för att göra den mer estetiskt tilltalande.